Minister vnútra Lipšic odovzdal hasičom zrekonštruovanú stanicu

03.02.2012 Čadca

Turzovka 3. februára (TASR) – Zrekonštruovanú hasičskú stanicu odovzdal dnes hasičom v Turzovke minister vnútra Daniel Lipšic. Rekonštrukcia stanice stála vyše 300.000 eur, pričom 85 percent bolo hradených z fondu Európskej únie, zvyšok zo štátneho rozpočtu. TASR o tom informovala Ľubomíra Miklovičová z komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra.

Hasiči v spádovej oblasti mesta Turzovka, kde žije 24.000 obyvateľov, majú podľa Miklovičovej modernú hasičskú stanicu so zateplenou fasádou, strechou a dverami. „Rozšírili sme priestor na nočnú pohotovosť. Na rozdiel od predchádzajúcej hasičskej stanice majú hasiči v zrekonštruovanej stanici k dispozícii miesto na fyzickú prípravu, pranie alebo čistenie odevov a obuvi. Garáže sme vybavili zariadením na odsávanie výfukových plynov, podlahu proti pretekaniu ropných látok. Súčasťou zmien bola i rekonštrukcia hasičskej veže v hodnote približne 22.000 eur. Tá bude slúžiť aj na sušenie hasičských hadíc,“ uviedla Miklovičová.

Ide o deviatu hasičskú stanicu, ktorú zrekonštruovali z prostriedkov Európskej únie. „Okrem hasičskej stanice v Turzovke odovzdali minister vnútra Daniel Lipšic a štátny tajomník ministerstva vnútra Maroš Žilinka zrekonštruované objekty v Košiciach, Spišskej Starej Vsi, Banskej Štiavnici, Snine, Čani, Detve, Myjave, vo Veľkom Mederi, ako aj zrekonštruované zariadenie protipovodňovej ochrany v Horných Orešanoch. Ministerstvo vnútra plánuje zrekonštruovať ešte vyše 40 staníc,“ dodala Miklovičová.
 

Vyberte región